Om Visa handlingskraft

Med kampanjen vill vi visa Sveriges beslutsfattare att det finns ett behov av och en opinion för en lag som kräver att företag respekterar mänskliga rättigheter. Därför bjuder vi in alla som vill – privatpersoner, organisationer, företag och andra aktörer att ställa sig bakom vårt upprop och kravet på en ny lag. Det betyder inte att vi som är initiativtagare samarbetar med eller går i god för de aktörer som väljer att ställa sig bakom.Vilka är vi?

Vi är en koalition av civilsamhällesorganisationer som är initiativtagare till kampanjen Visa handlingskraft. I koalitionen ingår Act Svenska kyrkan, Afrikagrupperna, Amnesty International i Sverige, Diakonia, Fair Action, Fairtrade Sverige, ForumCiv, Naturskyddsföreningen, Oxfam Sverige, Rädda Barnen, Swedwatch, UNICEF Sverige, Union to Union och We Effect. Koalitionen samordnas av CONCORD Sverige.

Så ställer ni er bakom kampanjen

Som privatperson skriver du helt enkelt på vårt upprop.

Om du representerar en organisation, ett företag eller någon annan aktör som vill ställa sig bakom kampanjen, mejla namn och eventuell logga till: hej@visahandlingskraft.nu
Har du ytterligare frågor om kampanjen, skriv till: hej@visahandlingskraft.nu

Vi står bakom uppropet för en lag om företagande och mänskliga rättigheter

OrganisationerFöretag

Skriv under vårt upprop!